فایبرگلاس | مواد تشکیل دهنده فایبرگلاس

فایبرگلاس | مواد تشکیل دهنده فایبرگلاس
یکی از انواع مصالح ساختمانی پرکاربرد که در گروه مصالح پوششی قرار داشته و در عایق کردن برخی تاسیسات صنعتی، کارخانجات و حتی ساختمان ها، نقش مهم و موثری ایفا می کند، فایبرگلاس است. فایبرگلاس به پوششی گفته می شود که متشکل از مواد نفتی و الیاف بوده و برخوردار از یک چگالی در حدود ۱۸۵۰-۲۰۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب است. از فایبرگلاس در ساخت مخازن صنعتی و یا عایق نمودن آنها استفاده می گردد و به این ترتیب، مانع از وارد آمدن صدمات و یا پوسیدگی این مخازن خواهد شد که در نتیجه دوام بیشتر آنها را موجب می شود. مواد تشکیل دهنده فایبرگلاس عامل اصلی برای این نوع عملکرد محسوب می شود که در این مطلب، به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
مواد تشکیل دهنده فایبرگلاس
به طور کلی، می توان فایبر گلاس یک نوع کامپوزیت دانست که از مواد پلیمری و الیاف پشم شیشه تشکیل شده است. مواد پلیمری موجود در ترکیب فایبرگلاس زمینه اصلی این محصول به شمار می رود و پشم شیشه را برای افزایش تقویت ساختار آن استفاده می کنند. مواد تشکیل دهنده فایبرگلاس شامل موارد دیگری نیز هست که مهم ترین آنها رزین های پلی استری، الیاف تقویت کننده و سایر موادی است که به شکل ورقه هایی از فایبرگلاس، تولید و برای ساخت و عایق کردن مخازن صنعتی، مورد استفاده قرار می گیرند. رزین های موجود در مواد تشکیل دهنده فایبرگلاس که در ساخت مخزن، به کار برده می شود شامل؛ پلی استر، ونیل استر و اپوکسی است. پلی استر در برابر خوردگی مقاومت کمتری از خود به نمایش می گذارد اما در مقابل، ونیل استر دارای مقاومت بالایی در این زمینه بوده و اپوکسی نیز از مواد با مقاومت بالا در برابر دما و فرسایش محسوب می شود که ترکیب آنها، فایبرگلاس را به یک عایق ایده آل مخازن در برابر ساییدگی و دما، مبدل ساخته است. 
به طور کلی مجموعه مواد تشکیل دهنده فایبرگلاس شامل موارد زیر است:
    • دو نوع رزین پلی ‏استری به نام ارتوفتالیک و ایزوفتالیک
    • رزین های وینیل استر و اپوکسی
    • کبالت و سرب
    • هاردنر اپوکسی و UP
    • اروزیل
    • تیتان
    • الیاف تقویتی مانند پشم شیشه سوزنی و حصیری
    • کربنات کلسیم
کاربرد فایبرگلاس در چه مکان هایی است؟
به طور کلی از فایبرگلاس در مکان هایی استفاده می شود که نیازمند نوعی پوشش عایق به همراه نور باشد. از این رو امروزه از این کامپوزیتهای پلیمری در اغلب کارخانه ها و برای عایق کردن مخازن آب و اسید استفاده می شود و به وسیله آن از فرسایش و سایر صدمات ناشی از آن، جلوگیری به عمل می آورند. استحکام قابل قبول فایبرگلاس و همچنین وزن بسیار سبک آن موجب گردیده که این ماده برای تولید برخی قطعات نیز کاربرد داشته باشد. انواع ایرانیت، سپر خودرو، ساخت اتاقک، سیلو برای نگهداری سیمان، برخی مخازن جهت جمع آوری و نگهداری مایعاتی همچون اسید، سپتیک تانک یا مخازن تصفیه فاضلاب، چربی گیر و... از جمله تولیداتی است که از کامپوزیت های فایبرگلاس استفاده می شود. 
نقش الیاف در ساخت قطعات فایبرگلاس
همانطور که گفته شد، کامپوزیت پلیمری یا فایبرگلاس از یک یا چندین الیاف برای تقویت بیشتر تهیه شده و توسط رزین ها که گروه دیگری از مواد تشکیل دهنده فایبرگلاس هستند، احاطه می شوند. این الیاف تقویت کننده، در افزایش مقاومت و ایحاد استحکام بیشتر برای قطعات کامپوزیت یا فایبرگلاس، نقش اثرگذار و گسترده ای ایفا می کند. برخی از این الیاف های بکار رفته در ساخت فایبرگلاس شامل الیاف کربن، آرامید، کولار و... می باشند. الیاف های نام برده هرکدام برخوردار از شکل های مختلف و انواع متفاوت هستند اما در میان تمام این الیاف تقویت کننده، می توان پشم شیشه را معمول ترین و اصلی ترین مواد تشکیل دهنده فایبرگلاس دانست. 
مهم ترین ماده تشکیل دهنده فایبرگلاس
یکی از مهم ترین مواد تشکیل دهنده فایبرگلاس، رزین است. در میان انواع موادی که در ساخت این کامپوزیت پلیمری به کار می رود، سهم رزین از بقیه بیشتر است و از طرفی چون دارای دو نقش اصلی در فایبرگلاس است، عنوان مهم ترین ماده برای ساخت این ورق های کامپوزیت را به خود اختصاص داده است. یکی از نقش های مهم رزین، تثبیت و نگهداری الیاف پشم شیشه و سایر الیاف تقویت کننده کامپوزیت در محل خود است و نقش دیگر آن، ایجاد تغییر حالت در هنگام وارد آمدن نیرو و تنش به ورق های فایبرگلاس است که این تغییر شکل برای توزیع نیرو در سطح ورق ایجاد می شود. در میان انواع رزین های موجود در فایبرگلاس، رزین پلی استر یکی از انواع پرکاربرد محسوب می شود که از نوع رزین غیراشباع است. از میان سایر رزین های به کار رفته در فایبرگلاس، اپوکسی، وینیل استر و فنولیک را می توان نام برد.
مزایای استفاده از قطعات فایبرگلاس 
مهم ترین مزیت های فایبرگلاس را می توان استحکام زیاد، وزن سبک و دوام طولانی مدت آن دانست. همچنین مقاومت شیمیایی و پایداری فوق العاده ای که کامپوزیت های پلیمری در برابر اشعه یو وی از خود نشان می دهند نیز قابل توجه است. قطعات کامپوزیت پلیمر به لحاظ دارا بودن مزایای متنوع، موفق به کسب جایگاه نخست گستردگی کاربرد در صنایع مختلف، گردیده است. از این رو، انواع متفاوتی از قطعات فایبرگلاس در شکل های متنوع و با کیفیت بالا تولید می شود که علاوه بر برخورداری از خواص مکانیکی مورد نظر، از نظر اقتصادی نیز کاملا به صرفه است. 
از دیگر مزایای فایبرگلاس می توان به موارد زیر را نام برد:
    • معمولا ورق های فایبرگلاس پس از استفاده تبدیل به جسمی سخت می شوند که تغییرات دما در آن هیچ اثری ندارد.
    • مقاومت بالا در برابر نفوذ ریشه گیاهان، دیگر مزیت فایبرگلاس است.
    • مقاونت بالا در برابر فشارهای وارده بر محل نصب فایبر گلاس 
    • پایداری عالی در برابر محیط های اسیدی و قلیائی موجب کاربرد گسترده فایبرگلاس در صنایع مختلف شده است.
    • استفاده از فایبرگلاس موجب برخورداری از یک پوشش یکپارچه و فاقد درز می شود.
    • دارای مقاومت بالا در برابر فشار زیاد آب 
    • عدم جذب گرما
    • کاملا بهداشتی و فاقد هر نوع آلودگی برای محیط زیست و به خصوص مخازن آب 
    • قابلیت اجرا در تمام سطوح ساخت و ساز و کاهش بار مرده 
    • مقاوم در برابر نفوذ رطوبت و آب 
 

۲۳ بهمن ۱۳۹۸
نوبجی


محصولات مشابه
  • فوم بتن برتر

    فوم بتن برتر

    مزایا فوم بتن ۱. عدم حمل مواد اولیه به طبقات ۲. عایق دار کردن تاسیسات موجود در کف ساختمانن ۳. مقاومت عالی در برابر یخ بندان و همچنین نفوذ آب ۴. امکان پمپ کردن آن تا ارتفاع ۵۰ متر از سطح زمین ۵. مقاومت فوق العاده بالا در برابر آتش سوزی عدم انتقال حرارت آتش ۶. کمی ارزان تر از روش سنتی (بتن همراه با پوکه معدنی) می باشد. ۷. امکان ایجاد برش در سطح فوم بتن برای اجرا یا تعمیر کردن تاسیسات ۸. عایق حرارتی و صوتی بسیار خوبی به دلیل وجود هوا و فضای متخلخل ۹. وزن سبکی حدود 220تا350 کیلوگرم در متر مکعب دارند و همین باعث کاهش وزن کل سازه می شود. ۱۰. سرعت اجرای حدود ۷ برابر بیشتر از روش سنتی یعنی اگر با روش سنتی ۸۰ متر مربع، کف سازی را اجرا کنیم با فوم بتن می توانیم حدود ۵۶۰ متر مربع در همان زمان اجرا کنیم. معایب فوم بتن گاهی در بعضی از مقالات با معایب زیاد فوم بتن مواجه می شویم که اگر دقت کرده باشید این مقالات در همان سایت ها و شرکت هایی که خدمات کف سازی و شیب بندی با روش سنتی را ارائه می دهند می باشند. از طرفی ما همیشه در سایت عمران وب سعی می کنیم که به صورت بی طرف، هر گونه عیبی یا مزیتی در هر نوع محصول ساختمانی وجود داشته باشد با شما به اشتراک بگذاریم. احتمال به وجود آمدن پدیده انقباض یا افت بتن (بعد از مدتی همانطور که بتن حرارت خودش را از دست می دهد، مقداری از آب را هم از دست می دهد و این مسئله باعث کاهش حجم بتن می شود) وجود دارد که دچار ترک خوردگی می شود اما ما می توانیم در ۲۸ روز اولیه با انجام عمل آوری دقیق و خوب از به وجود آمدن این مشکل جلوگیری کنیم دارای فاکتور قرارداد سربرگ دار و رسمی و مهر foambetonahura@ اینستاگرام مارا دنبال کنید لطفا

    مصالح ساختمانی البرز
  • شرکت باهوران عرضه کننده انواع اتصالات هبلکس

    شرکت باهوران عرضه کننده انواع اتصالات هبلکس

    شرکت باهوران باچندین سال تجربه وسابقه درحوزه هبلکس واتصالات آن این افتخار رادارد تا اتصالات هبلکس را بابهترین کیفیت وقیمتی عالی به شما عزیزان تقدیم کند. جهت خرید ومشاوره رایگان باکارشناسان ما تماس حاصل نمائید.

    مصالح ساختمانی تهران
  • کول سیمانی بلوک ته بازکول بتنی کول چاه کبل سیمانی

    کول سیمانی بلوک ته بازکول بتنی کول چاه کبل سیمانی

    گروه تولیدی ورتان ( ورتان: شهری با نعمت های فراوان ) گروه تولیدی ورتان امادگی خود را برای تامین قطعات بتنی چاه برا ی پیمانکاران شهرداری سازندگان ساختمان و انبوه سازان اعم از انواع کول های میل و کول های انباری اعلام میکند . سایز های تولیدی کول های ورتان انواع کول میله ********** انواع کول انباری کول میله 60 ********* کول انباری 55 * 90 کول میله 70 ******** کول انباری 55 * 100 کول میله 80 ****** کول انباری 65 * 120 کف تخت کول میله 90 ******* کول انباری 83 * 120 تخم مرغی کول میله یه تیکه 100 ****** کول انباری 80 * 140 تخم مرغی کول میله دو تیکه 100 کول میله 110 کلیه ابعاد ذکر شده ابعاد پشت تا پشت کول میباشد . تولیدات دیگر گروه ورتان کول نیم تخت , بلوک سنگین ته باز, گلدانی سر چاه , درپوش های بتنی چاه , انواع دال های مسلح بتنی و جدول بتنی میباشد. تلفن تماس -- 09101858900 __ 09369182889 مهندس سیدی برای دیدن تولیدات . www.vertan.ir

    مصالح ساختمانی تهران
  • ورق ژئوممبران جهت آب بندی گود ساختمانی

    ورق ژئوممبران جهت آب بندی گود ساختمانی

    برای آب بندی گود های ساختمانی و فونداسیون مجتمع ها، از قدیم تا امروز روش های گوناگونی مانند: ایزوگام و قیرگونی و ... موجود بوده که این محصولات در برابر آسیب های گوناگون محیطی نتوانسته نتیجه قابل قبولی داشته باشد و امروزه با پیشرفت صنعت ورق های پلیمری مثل ورق ژئوممبران جایگزینی بسیار مطمئن برای روش های قدیمی است. ورق ژئوممبران پی وی سی (PVC)، میتواند با کمترین هزینه، نصب آسان و سریع از فوندانسیون ساختمان شما، تا سالیان سال در برابر رطوبت و ورود آب جلوگیری کند. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید تلفن همراه: 09120204952 واتس‌آپ: 09120204952 تلفن محل کار: 02188009861-02188009862 وب سایت: https://ariankhak.com/ https://geokhanjani.com/

    مصالح ساختمانی تهران