مقالات مرتبط

بتن ریزی در هوای سرد : اشتباه معمول و روش های اصلاحی در جهت کاهش مشکلات همراه با الزامات و دستورالعمل کاربردی

تعریف شرایط هوای سرد برای بتن ریزی و سایر عملیات ساختمانی

طبق تعریف جدید آیین نامه بتن ایران ، هوای سرد درحالی حاصل می گردد که در سه روز متوالی  شرایط زیر برقرار باشد:
1: دمای متوسط هوا در شبانه رو زکنتر از 5+ باشد ( دمای متوسط روزانه ، میانگین حداکثر و حداقل دمای هوا در شبانه روز است و مای هوا با دماسنج حداقل و حداکثر که در حعبه چوبی استاندارد قرار دارد اندازه گیری می شود )
2 : دمای هوا برای بیش از نصف شبانه روز از C 0 10 بیشتر نباشد .
نکته: در تعریف قبلی آبا هوای سرد و قتی حاصل می گشت که دمای هوا در هنگام  بتن ریزی کمتر از C 0 2 بوده و یا زمین کارگاه در هنگام بتن ریزی یخ زده باشد . بهتر است حتی الامکان از تعریف قدیمی نیز استفاده شود و لازم است بدون رعایت تدابیر خاص در این شرایط از بتن ریزی خودداری گردد تاخساراتی به بتن وارد نیاید .

تدابیر احتیاطی مورد نیاز جهت بتن ریز در هوای سرد
با رعایت تدابیر الزامی برای اطمینان از عدم بروز مشکل بهتر است تدابیر احتیاطی زیر مد نظر قرار گیرد :
الف : حداقل دمای بتن در هنگام ریختن و عمل آوریC 0 10 + باشى ( بویژه برای قطعات تا حداقل بعد کمتر از 90 سانتی متر )
ب : عمل آوری تا رسیدن به 70 درصد مقاومت مشخصه بتن ادامه یابد .
ج : دمای ساخت ، بالاتر از دمای بتن ریزی باشد . این مقدار طبق دستورالعمل باید محاسبه شود .
د : اسلامپ بتن تا حد امکان ، کمتر اختیار شود ، هر چند آئین نامه بتن ایران آن را به 50 میلی متر محدود کرده است اما با توجه به شرایط اجرایی هر پروژه ممکن است مقادیر بالاتر نیز در صورت توجه به تدابیر الزامی و احتیاطی ، مشکلی را بوجود نیاورد .
هـ : بهتر است نسبت آب به سیمان از 5/0 تجاوز نکند . بهرحال علی رغم ذکر این محدودیت در آئین نامه بتن ایران ، نمی توان آن را اجباری تلقی کرد .
و : دمای بتن در هنگام ریختن نباید بیش از C 0 10 بالاتر از حداقل توصیه شده باشد .
ز : دمای بتن در هنگام ساخت ( اختلاط ) نباید بیش از C 0 10 بالاتر از حداقل دمای محاسباتی ساخت بتن باشد .
ح : حمل و ریختن بتن باید حتی الامکان در اسرع وقت انجام شود و در طول حمل از افت شدید دما جلوگیری گردد .
ط : نباید پس از خاتمه عمل آوری اجازه داد تا بتن سریعا" سرد شود و شوک حرارتی به آن وارد گردد .
ی : نباید برای شروع عمل آوری ، دمای بتن سریع بالا رود و شوک حرارتی به آن وارد گردد
ک : استفاده از سیمانهایی که با سرعت واکنش بیشتر توصیه می شود و مصرف سیمانهای آمیخته مطلوب نیست .
ل : مصرف مواد افزودنی زود گیر کننده ( ضد یخ ) اختیاری بوده و در شرایطی که بخواهیم طول مدت عمل آوری را کم نموده و احتمال خسارت را بشدت پائین آوریم ، می توانیم از این مواد استفاده نماییم به شرطی که این مواد استاندارد بوده و برای دوام بتن و میلگرد ضرری نداشته باشد.
م : مصرف مواد افزودنی حباب زا معمولا" در این بتن ها توصیه می شود . این مواد معمولا" طول مدت محافظت از بتن را برای جلوگیری از وارد شدن خسارت در اثر یخبندان کاهش می دهند و برای شرایط بهره برداری در محیط  سرد و یخبندان مناسب است .
ن : بهتر است از یخ زدن سنگدانه ها برای تأمین شرایط مورد نظر جلوگیری گردد و ساخت بتن در دمای مطلوب ، آسان تر خواهد بود .
س : استفاده از مواد روان کننده برای کاهش آب و نسبت آب به سیمان و به حداقل رساندن آب انداختن توصیه می شود ، هرچند می توان از افزایش عیار سیمان نیز استفاده نمود . مصرف اضافی سیمان می تواند طول مدت حفاظت را برای جلوگیری از وارد شدن خسارت ناشی از یخ بندان کاهش دهد ( مانند بند ک ، ل ، م ) .

نکات اجرایی برای اعمال تدابیر الزامی و احتیاطی
با انداختن نایلون یا برزنت بر روی سنگدانه ها به ویژه در هنگام شب و بارندگی از خیس شدن آن ها جلوگیری گردد . اگر می توان لحاف پشم شیشه تهیه نمود که رویه آن ضد نفوذ آب باشد بسیار مطلوب است زیرا می توان دمای کسب شده از تابش آفتاب یا بالا رفتن دما در طول روز را تا حدودی در طول شب حفظ نمود .
     -    در صورتی که بنا به هر دلیلی بخش های فوقانی توده سنگدانه یخ زده باشد ، لازم است لایه رویی کنار زده شود . این کار دو حسن در بر دارد . اولا" مصالح یخ زده وارد دیگ اختلاط نمی گردد ، ثانیا" جلوی دریچه تخلیه مصالح به باکت انتقال سنگدانه به دیگ اختلاط را مسدود نمی کند . وجود سنگدانه یخ زده باعث می شود دمای مخلوط بتن به شدت افت کند و تأمین دمای مناسب بتن را با مشکل مواجه نماید . لذا توصیه می شود به هر ترتیب سعی شود از مصرف سنگدانه یخ زده پرهیز گردد .
 

  • با گرم کردن آب و رسیدن به دمای مورد نظر معمولا" می توان دمای مطلوب بتن را بدست آورد مشروط بر اینکه سنگدانه یخ زده مصرف نگردد .
  • بهتر است دمای آب از C 0 60 تجاوز نکند . در صورت نیاز به دمای بالاتر برای دستیابی به دمای مطلوب در بتن ، می توان آب را تا C 0 90 گرم نمود ، در این حالت باید ابتدا آب را با سنگدانه مخلوط نمود و سپس سیمان را اضافه کرد . به هر حال نباید سیمان را با آب داغ مواجه ساخت زیرا سیمان دچار گیرش آنی و کلوخه شدن می گردد و کیفیت مقاومتی و دوام بتن آسیب می بیند .
  • برای پرهیز از کاهش دمای بتن ، بهتر است طول مدت اختلاط پس از ریختن آخرین جزء از بتن از 2 دقیقه تجاوز نکند . بدیهی است حداقل زمان اختلاط ، حصول یکنواختی در بتن تأمین می کند .
  • بهتر است تراک میکسر بیش از 5/3 متر مکعب و کمتر از 5/2 متر مکعب بارگیری نکند . باید در طول حمل تراک میکسر از چرخاندن دیگ بتن خودداری نمود و صرفا" در حد اختلاط مجدد و دستیابی به یکنواختی ، دیگ تراک میکسر چرخانده شود .
  • سعی گردد از معطلی های مختلف در طول حمل با برنامه ریزی صحیح خودداری شود تا از اتلاف دمای مطلوب بتن جلوگیری شود .
  • حمل با پمپ بواسطه اصطکاک موجود معمولا" موجب کاهش دمای بتن نمی گردد و در هوای سرد حمل با پمپ مطلوب تلقی می شود .
  • در ریختن بتن باید تسریع بعمل آید . اگر ریختن بتن در لایه های مختلف صورت
  • می گیرد بهتر است حتی الامکان ضخامت لایه ها را زیاد گرفت . توصیه می شود لایه های 40 تا 50 سانتی متری بکار گرفته شود .
  • بلافاصله پس از ریختن باید سعی شود دمای محیط را در حداقل مورد نیاز تأمین نمود . استفاده از عایق بندی ( بویژه برای قطعات حجیم و نیمه حجیم ) می تواند گرمای ناشی از ترکیب سیمان با آب را حفظ کند و دمای بتن را بالا برده یا دست کم در حد مطلوب نگاه دارد .
  • استفاده از عایق پشم شیشه ، یونولیت ، کاه و پوشال ، ماسه یا خاک و غیره می تواند گرمای ناشی از واکنش های سیمان را تا حد زیادی حفظ کند .
  • استفاده از پوشش برزنتی و بکارگیری یک یا چند بخاری ( ترجیحا" بخاری برقی  ) می تواند به حفظ یا بالا بردن دما کمک نماید .
  • در صورت استفاده از بخاری هایی که یک ماده سوختنی را می سوزاند باید دود و گازهای ناشی از سوختن ، در تماس با بتن جوان قرار نگیرد .
  • چنانچه از یک وسیله گرمایش استفاده می شود باید دقت کرد که بتن خشک نگردد و در صورت حصول اطمینان از عدم یخ زدن بتن لازم است بتن را مرطوب نمود .
  • بهترین وسیله برای ایجاد دمای مناسب ، استغاده از بخار آب می باشد . توصیه می شود دمای محیط نگهداری از C 0 55 و دمای بخار آب از C 0 65 تجاوز نکند .
  • می توان از لامپ های مادون قرمز برای ایجاد گرما با کارآیی خوب استفاده نمود .
  • بهترین مصالح برای قالب بندی چوب می باشد ، به هر حال جنس قالب بر اساس امکانات پروژه انتخاب می گردد .
گروه مهندسی بتن آزما

، علاوه بر دفتر مرکزی خود واقع در تهران ، در بسیاری از استان های دیگر از جمله  استان هرمزگان ( بندرعباس ، قشم، خارک و ... ) ، استان بوشهر ( شهرستان بوشهر ، عسلویه ، جم ، برازجان، کنگان و ... ) ، استان اصفهان ( شهرستان اصفهان ،  شهرضا، فولاد شهر، شاهین شهر ، زرین شهر ) ، استان یزد ، استان کرمان ، استان فارس ( شهرستان شیراز ، نورآباد ممحسنی ، جهرم و ... ) ، استان کرمانشاه ، استان کردستان ( شهرستان سنندج ) ، استان لرستان ( خرم آباد ، بروجرد ، دورود، نورآباد ، الشتر و ... ) ، استان آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی ( شهرستان های تبریز و ارومیه ) ، استان اردبیل، استان زنجان، استان های خراسان رضوی ، خراسان جنوبی و شمالی ( شهرستان های مشهد ، بیرجند و ... ) ، استان زاهدان ( شهرستان های زاهدان ، ایرانشهر ، زابل ، سیرجان، پیرانشهر و ... )، استان البرز ( شهرستان کرج و ... ) ، استان کاشان ، استان قم ( شهرستان قم ) ، استان مازندران ( شهرستان های ساری ، بابل ، بابلسر، نوشهر ، چالوس ، محمود آباد و ... ) ، استان گیلان ( شهرستان های رشت ، بندرانزلی و ... ) ، استان ایلام ( شهرستان های ایلام و دهلران، مهران و ... )، استان همدان ( شهرستان های همدان ، تویسرکان و کبودرآهنگ ) ،استان گلستان ( شهرستان گرگان ) ،  استان خوزستان ( شهرستان اهواز ، دزفول ، ماهشهر، سربندر ، آبادان ، خرمشهر ، بهبهان ، شوشتر، شوش ، مسجدسلیمان، رامهرمز ، گتوند و ... ) ، استان چهارمحال بختیاری ( شهرکرد ) ، جزیره کیش ،  کشور عراق ( استان بصره، الاماره و نجف ) ، کشور افغانستان ( کابل و هرات ) ،  دارای دفاتر فروش و ارائه خدمات مهندسی می باشد. شما می توانید با مراجعه  یا تماس با این دفاتر ضمن مشاور از خدمات و محصولات ارائه شده بهره مند شوید.
 

 


۱۸ آبان ۱۴۰۰


محصولات مشابه
  • متریال تخصصی بام سبز-ژئوتکستایل ، زهکش3بعدی، فیلتر خاک و ورق pvc

    متریال تخصصی بام سبز-ژئوتکستایل ، زهکش3بعدی، فیلتر خاک و ورق pvc

    شرکت ژئو عمران سازه پایدار بام سبز (roof garden)،فلاور باکس، تراس سبز و... قسمتی از مساحت بنا می باشد که با گیاهانی که بر روی لایه های مخصوص آن کاشته شده باشند، پوشانده شده است. آسیب پذیری ساختار ساختمان بدلیل نفوذ گریزناپذیر آب، ریشه و همچنین ایجاد محیط مناسب جهت رشد گیاهان در آن موجب بکارگیری متریال مناسب و با کیفیت و کارایی لازم شده است که به اختصار بشرح آنها می پردازیم. آب بندی و زهکشی روف گاردن (بام سبز یا باغ بام) با استفاده از محصولات ژئوسینتتیک شامل: 1. ژئوممبران pvc 2. ژئوتکستایل 3. زهکش های 3 سانتی مخصوص روف گاردن 4. فیلتر خاک 1. مهم ترین لایه در سیستم روف گاردن لایه آب بند کننده pvc می باشد. که دارای ویژگی های: -خاصیت الاستیک -سازگار با محیط زیست -مقاوم در برابر ریشه ها 2. لایه زهکش آکواسل نقش زهکشی را در این سیستم به عهده دارد و دارای ویژگی های: -ابعاد: 50در 50 در 3 (Cm) -ذخیره آب: 3 (L/m2) -آبگذری: 8 (L/s) -مقاومت فشاری: 40 (ton/m2) 3. لایه ژئوتکستایل نقش محافظت از لایه پر اهمیت pvc را در این سیستم به عهده دارد. بدین منظور در سیستم روف گاردن از ژئوتکستایل 250 گرم در دو طرف PVC استفاده می شود. 4)لایه آخر لایه فیلتر خاک می باشد که با هدف جلوگیری از گرفتگی و آلودگی لایه زهکش، بعنوان فیلتر بر روی لایه زهکش قرار می گیرد. *** لطفا جهت دریافت اطلاعات تخصصی تر وپیشنهاد قیمت با کارشناسان شرکت تماس حاصل فرمائید***

    پیمانکاری تهران
  • ایزولاسیون ، عایقکاری و آببندی ساختمان ، فونداسیونذ ، روف گاردن

    ایزولاسیون ، عایقکاری و آببندی ساختمان ، فونداسیونذ ، روف گاردن

    فروش متریال آب بند، طراحی و اجرای تخصصی زهکشی و آب بندی انواع سازه های زیرزمینی، تونل، مترو، گودبرداری های ساختمانی، پارکینگ های طبقاتی با استفاده از تکنولوژی ژئوسنتتیک و دستگاه های جوش حرفه ای (ژئوممبران PVC، ژئودرین، ژئوتکستایل، GCL، ..) مطابق آخرین روش ها و استانداردهای مرجع -استفاده از مصالح ژئوسینتتیک (دیمپل شیت، ژئوتکستایل، پی وی سی، ...) - زهکشی سطحی زیر پی - زهکشی عمیق - زهکشی دیوار برخی مزایای ژئوممبران PVC: نرمی بسیار عالی ، جوش پذیری فوق العاده با دستگاه های اتوماتیک و دستی ، مقاومت بسیار خوب در برابر اکسیداسیون خاک ، عدم ایجاد ترک تنشی ، مقاومت عالی در برابر سوراخ شدگی (Punching) ، ازدیاد طول مناسب به هنگام تزریق بتن با شکل و عوارض سازه

    پیمانکاری تهران
  • سازه های سبک فولادی ,ال اس اف،LSF،ویلای پیش ساخته

    سازه های سبک فولادی ,ال اس اف،LSF،ویلای پیش ساخته

    شرکت کوشک سازان سورین بنای ساحل با موضوع طراحی واجرای صفرتا صد ساختمان های پیش ساخته و بتنی و فلزی و... به عنوان یکی از شرکت های فعال در استان مازندران در قالب یک گروه کار آزموده با سابقه ای ده ساله تاسیس و مشغول به فعالیت میباشد . خدمات شرکت شامل : 1-ساختمان های پیش ساخته 2-ویلاهای مدرن و کلاسیک 3-اضافه اشکوب 4-سوله و سازه های صنعتی 5نماهای خشک (کامپوزیت و فایبر سمنت و...) ویلا در شمال ،استاد رانر،سازه گالوانیزه، ویلای ارزان ویلای دوبلکس ویلای تریبلکس ویلای پیش ساخته ویلای مدرن ساخت ویلا پیمانکاری ویلا کلید تحویل ویلا فایبر سمنت،سمنت برد،سیمان برگ،نمای خشک،سنگ خشکه چین،سرامیک خشکه چین،اضافه طبقه،اضافه اشکوب،اضافه بنا،سبک سازی،مقاوم سازی،پیش ساخته،ال اس اف، ویلا،نمای خشک،نمای مدرن سوله،سوله صنعتی،سوله ورزشی،سوله پیش ساخته،سوله ارزان،سوله دست دوم،سوله دامداری،سوله ورزشی،سوله،انباری،فایبر سمنت،سمنت برد،سیمان برگ،نمای خشک،سنگ خشکه چین،سرامیک خشکه چین،اضافه طبقه،اضافه اشکوب،اضافه بنا،سبک سازی،مقاوم سازی،پیش ساخته،ال اس اف، ویلا،نمای خشک،نمای مدرن

    پیمانکاری مازندران
  • عایقکاری موتورخانه

    عایقکاری موتورخانه

    عایق­ کاری مخازن موتورخانه عایق­ کاری مخازن موتورخانه: به طور کلی به منظور صرفه جویی در مصرف انرژی (عایق حرارتی)، جلوگیری از آسیب دیدن قطعات در اثر خوردگی(عایق رطوبتی) و یا جلوگیری از نفوذ صدا (عایق صوتی) از عایق­کاری استفاده می­گردد. عایق­کاری در بخش­های مختلف یک ساختمان از در، پنجره، دیوارها، کف و سقف گرفته تا لوله­های انتقال آب وکانال­های توزیع هوا قابل اجرا بوده و می­تواند تا حد زیادی موجب صرفه جویی در مصرف انرژی و هزینه­ های اقتصادی گردد. عایق­کاری سطوح داغ یکی از ساده­ترین و مقرون به صرفه ­ترین روش­های افزایش بازدهی انرژی است. جهت دریافت مشاوره رایگان تماس بگیرید : تماس ، 09198814904 اجرای صحیح عایق کاری نصب صحیح مواد عایق کاری می تواند طول عمر این مواد را تا حد طول عمر دستگاه ها و یا لوله هایی که بر روی آنها لایه های عایق کاری تعبیه شده اند، تضمین نماید. بازدهی و طول عمر عایق مستقیماً به نحوه حفاظت از مواد عایق در برابر رطوبت، صدمات مکانیکی و شیمیایی وابسته است. بنابراین نوع پرداخت نهایی عایق بستگی به عوامل فوق الذکر دارد و از طرفی هزینه نهایی و زیبا سازی نیز در تصمیم گیری نهایی مؤثر می باشند. به طور کلی حفاظت عایق می تواند شامل موارد زیر باشد: پوشش محافظ در برابر اثرات اقلیمی اساس کار این نوع پوشش¬ها محافظت در مقابل نفوذ آب می باشد، چرا که در صورت نفوذ آب به داخل عایق، کارآیی عایق بطور قابل ملاحظه ای کاهش خواهد یافت. لذا برای جلوگیری از این امر بکارگیری پوشش محافظ فلزی یا پلاستیکی و … بسیار مناسب می باشد. بخاربندها بخاربند ها برای جلوگیری از نفوذ و عبور بخار آب موجود در هوا به لایه¬ها و سطوح عایق طراحی شده است. اتصالات و فصل مشترک های سطوح باید در مقابل نفوذ بخار به وسیلة چسب های مخصوص آب بندی، محکم کاری و درز بندی شوند. پوشش های مقاوم مکانیکی این پوشش ها روکش های فلزی بسیار مقاوم در برابر صدمات مکانیکی وارده از سوی افراد، تجهیزات و ماشین آلات می باشند. مقاومت فشاری مواد عایق نیز در برابر صدمات مکانیکی باید مورد نظر، سنجش و ارزیابی قرار گیرد. پوشش های مقاوم در برابر خوردگی و انتشار شعله آتش در مواردی که حفاظت سطوح در برابر مخاطرات آتش سوزی حائز اهمیت باشد، مواد عایق و نوع پوشش های محافظ مورد استفاده، باید دارای لایه های مرکبی با خواص مورد نظر باشند. در این شرایط، اغلب پوشش ها و خمیرهای ماستیک باید مطابق با استانداردهای آتش سوزی، نرخ قابلیت انتشار شعله کمتر از 25 داشته باشند. این نوع اطلاعات معمولاً توسط سازندگان این مواد ارائه شده است. مقاومت در برابر خوردگی نیز، بین مواد پوشش فلزی و پلاستیکی متغیر می باشد. پوشش های فلزی و فولاد ضد زنگ مناسب ترین و بهترین نوع مواد مقاوم در برابر خوردگی و ایجاد سوراخ و در نتیجه نشتی هستند. خمیر ماستیک هم عموماً مقاومت خوبی در مقابل خوردگی از خود نشان می دهد. پوشش های ظاهری و پرداخت نهایی طیف متنوعی از این نوع پوشش ها، که اغلب در مرحلة نهایی به عنوان لایه محافظ عایق ها و سطوح عایق شده، نصب می¬گردند، مورد استفاده قرار می¬گیرد. بطور نمونه برای لوله های عایق کاری شده، خمیر ماستیک بعنوان لایه پوشش ظاهری و پرداخت نهایی مورد استفاده قرار می گیرد. بعد از خشک شدن این لایه می توان، برای تشخیص بهتر نوع سیال داخل لوله، مانند آبگرم و سرد، لوله ها را رنگ آمیزی کرد. پوشش های بهداشتی این نوع پوشش ها جهت جلوگیری از رشد قارچ و باکتری روی سطح لوله و عایق بکار گرفته می شوند. این موضوع بخصوص در فرآیندهای تولید محصولات غذایی بسیار حائز اهمیت است. عایق کاری منابع و مخازن به منظور صرفه جویی در مصرف انرژی و جلوگیری از هدر رفت حرارت لازم است مخازن حاوی سیالات سرد و گرم به صورت اصولی عایق کاری شوند. انتخاب و بکارگیری روش مناسب برای عایق کاری منابع و مخازن کاملاً به شرایط و مشخصات سیستم بستگی دارد. بطور مثال در شرایطی که انجام جوشکاری پیچ و پرچ روی بدنه مخازن و منابع مخاطره آمیز باشد، توصیه می شود برای رعایت نکات ایمنی از تسمه های فلزی جهت محکم کردن عایق روی بدنه مخازن و منابع استفاده نمود. همچنین می توان از صفحات تخت صلب نیز برای عایق کاری منابع و مخازن استفاده کرد. لازم به ذکر است که عایق های صلب باید متناسب با زوایای انحنای مخزن اجرا گردد. عایق کاری کف مخازن در مکان هایی که منابع و مخازن در تماس با زمین قرار دارند، نوع مواد عایق مورد استفاده نباید جاذب رطوبت باشد، لذا بایستی اطراف محل اتصال و تماس مخزن با زمین کاملاً با مواد عایق مناسب پوشیده شودتماس با مشاوران 09198814904 09195015489 عایق کاری سقف مخازن

    پیمانکاری تهران